玉米澱粉

Adica „amidon de porumb”, dupa cum m-a asigurat Google Translate.
Merg pe mana lui si trag nadejde ca nu am facut, de fapt,  vreo marturisire rusinoasa.

Asadar, unde se gaseste amidon de porumb? Toate cucoanele imi dau praf de copt, dar nu cred ca este bun pentru mancarurile chinezesti.

Deoarece vreau sa fac pui dulce-acrisor.

Anunțuri

5 responses to this post.

  1. Posted by ady on 10 Aprilie 2012 at 19:35

    se gaseste pe toate drumurile si in aproape toate magazinele in care gasesti alimente/conserve. n-am intrat chiar in toate magazinele de gen. 🙂
    cel mai usor il gasesti sub denumirea de „gustin” produs de dr oetker. (daca se considera reclama, ma scuzati, va rog). e o cutie de marimea cutiilor cu prafuri care-ti promit ca se transforma in prajituri. pe cutie scrie, pe langa gustin, „amidon alimentar fin din porumb”. tocmai ce-am verificat pe cutia din camara proprie si personala, ca intrasem la idei. peste ce vanzatoare (mai multe) ai dat de ti-au recomandat praf de copt in loc de amoniac? intra in bucatarie doar sa stearga aragazul de praf (nu de copt)?!
    se poate sa se gaseasca si la plicuri (ceva mai mari ca alea de zahar vanilat), asa cum se gaseste „bicarbonatul de sodiu” si amoniacul (bicarbonat de amoniu) de la firme, sa zicem „no name” (fara brand puternic).

    Răspunde

  2. Posted by ady on 10 Aprilie 2012 at 19:37

    „….. se gasesc bicarbonatul de sodiu si amoniacul……” scuzati, la mine oboseala se manifesta prin dezacorduri gramaticale.

    Răspunde

  3. fix Gustin de-asta am cumparat si eu, pana la urma, de la Carrefour, multumesc!

    zic „pana la urma” pentru ca, in cele 2-3 ocazii in care mi-am adus aminte la cumparaturi ca as vrea sa incerc chinezarii, fetele de printre rafturi ma priveau clipind foarte des, asa cum face luminita aia de la unitatea de CD, cand citeste un disc si cârâie de atata muncă grea.
    amidon DE PORUMB?
    da, de porumb.
    DE PORUUUMB…clip-clip-clip
    e, atunci, dati-mi de curacao, daca va e mai la indemana.

    porcu dulce-acrisor a iesit bun (mai putin bun decat legumele chinezesti cu piept de pui).
    totusi, legumele erau prea crantanoase.
    asa ca a doua zi, cu o rabdare de chinez nebun, le-am pescuit din sos si le-am mai tras la tigaie, sa se inmoaie.
    de data asta a iesit beton.

    Răspunde

  4. Posted by ady on 10 Aprilie 2012 at 20:43

    daca fetele/baietii dintre rafturi nu te-au intrebat „da’ sunteti sigur ca x exista”, n-ai avut prea mari probleme. nu mai stiu cu ce-am patit-o, cu ghimbir-pudra sau sofran. acu’ vreo 7 ani, totusi.

    e posibil ca ala sa fi fost dezideratul pentru legume: mai crantanicioase. am citit pe undeva ca poporul mare si galben nu-si gateste legumele pana sunt moi. le prefera mai „al dente”. anumite legume (de exemplu dovlecelul) si mie imi plac mai „in sange”, cum se exprima o prietena.

    hm, cred ca ar fi vremea sa mai incerc si eu o chinezarie. dupa Pasti, totusi. acu’ suntem la capitolul „miel”.

    Răspunde

  5. stiu ca legumele trebuie sa fie mai crocante, asa le-am lasat.
    dar prima data erau prea de tot.

    da’ japonezii sau chinezii de ce nu mananca oaie?!
    indienii mananca, mongolii manaca, mai toti de pe langa ei mananca.

    japonezii, in loc sa faca si ei drob, s-au incapatanat ca tampitii sa invete sa manance peste de-ala otravitor, fugu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: