Vizitatorilor mei

Velkomin! Brauð og salt, olive?

Adica, in islandeza, „Bine ati venit! Paine si sare, o maslina?”. Am vrut si eu sa fiu gazda primitoare pentru cei doi cititori din Islanda. Din Islanda!

M-apuca jalea, eu tocmai am trecut azi printr-un camp cu iarba cat ceapa verde, plin cu flori rotunde, galbene, iar cititorii mei isi mai trag un pulover pe ei,  saracii. Imi inchipui ca o fi si la ei un fel de primavara, se dezmorteste gerul, probabail ca incep sa se vada mamutii lânoşi din permafrost, cum se vad ghioceii din zapada  la oamenii normali dpdv meteo.

Hai sa zicem ca ai acasa termopane bune, ca iti mai trage un unchi priceput o teava de la izvorul termal din spatele blocului, sa iesi mai ieftin cu intretinerea. Dar tot se intuneca de la 4 jumate, ma gandesc. Ce faci pe bezna aia, nu te apuca depresia? Cresti la bec, precum legumele din supermarket, fara nici un chef, fara nici un haz.

Cu intrebarile astea in minte, caut pe Google  „Iceland news”, sa vad ce efecte are vremea aia ingrozitoare asupra cotidianului rebegit.  Primul rezultat, primul articol, prima stire, se refera la Finlanda. Finlanda, Islanda, tot un drac, tot frig,  tot zloata si  zapada. Asadar:

Avocatul poporului pentru minoritati, domnul Rainer Hiltunen, a declarat ca a fost sesizat in repetate randuri in legatura cu abuzurile comise de politie la adresa imigrantilor din Europa de Est. Desi legea interzice utilizarea etniei drept criteriu in activitatea autoritatilor statului, exista relatari depre un incident recent, in care un grup de est-europeni a fost oprit  pe strada de politisti, fara nici un motiv.

Domnul Jari Tarponen, inspector la Politia Municipiului Helsinki, a respins orice conotatie rasista a acestui episod si a explicat ce anume le-a atras atentia colegilor sai: Sá í fyrsta skipti sem ísbjörn dans.

Reclame

One response to this post.

  1. […] Inspectorul Jari Tarponen, de la Politia Helsinki, revine in atentia opiniei publice. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: