„Doar cu buletinul” devine „Doar din vorbe”

Ţineţi minte frumoasele vremuri în care se cumpăra orice, oricât, doar cu buletinul? N-aveai bani de microunde, plasmă, de fripteoză, de stripteoză? Făceai credit doar cu buletinul şi plecai acasă fericit, cu pachetul în braţe.

Dacă puteai să şi plăteşti ratele pe termen lung, dacă aveai un serviciu stabil ?! Eeh, pe vremea aia băncile erau de treabă, nu hărţuiau omul cu aşa întrebări intime. Cumpără matale acum, pe credit şi ne înţelem noi pe urmă. Cam asa a pornit şi bula imobiliara in USA.

– Ce venituri aveti? 

– Nu prea am venituri. Dar am un buletin senzational, ia uitaţi aici.

– Superb buletin mai aveţi!  Poftiţi o casă, în acest caz. Acuma, ca sunteti om la casa lui, v-ar trebui si o fripteoza. Ce venituri ziceaţi că aveţi?

Efectele pomenii s-au văzut repede. Criza subprime (adica a creditelor cu risc)  a dărâmat bănci-mamut, a schilodit economii, a măturat guverne,  a lasat pe drumuri si  a sărăcit zeci de milioane de oameni, a debulosat mase largi  şi a impulsionat extremismul. La noi, peste o treime dintre împrumutatii doar cu buletinul s-au trezit ca nu mai pot plati ratele, au început să se ţigănească cu firmele de recuperare a debitelor etc. Nasol.

Acum aproape un an, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, lansa un proiect de lege halucinant: facultate doar cu buletinul. In esenta, daca picai BAC-ul la o probă, dar pe ansamblu aveai media 7.00, te puteai inscrie la orice facultate, intr-un an pregatitor. Intre timp, mai dadeai bac-ul o data. Daca reuseai, treceai automat in al doilea an de facultate.

In felul asta, elevul Tănase Lemn, cu media 7 la mate, 8 la română, 8 la sport şi  5  la proba de biologie, putea să se înscrie la Facultatea de Medicină. Şi mai vedea el, după aia, cum îşi plăteşte ratele. Pardon, cum ia bac-ul şi devine şi el student, doctor.

În spitalele romanesti mori cu zile, malpraxis, uăăăă,  ne omoarăăăă, săriţi, oameni buni!! – se aude peste văi.

Dacă ieşeau generaţiile de medici doar cu buletinul, moşiţi de Abramburica, poate ne era mai bine. Că s-a dovedit că pomana generalizată şi subvenţia fără măsură produc valoare, bunăstare şi fericire pe termen lung.  Cine spune că ne furăm singuri căciula e sclavul lui Funeriu.

Urmaşa doamnei Andronescu, doamna Corina Dumitrescu, ministrul desemnat al Educaţiei, merge şi mai departe. După „facultate doar cu buletinul” , dumneaei lansează „facultate fără facultate”. Sau „facultate doar cu vorba, doar din gură”.

Sare’nOchi a luat la puricat ultimele explicaţii ale doamnei ministru al Educaţiei şi a ajuns la concluzia că minte în continuare. Doamna n-a făcut nici un curs, nici un stagiu de pregătire la Stanford, aşa cum scrie în CV. Nici sub numele actual, nici cu cel de dinainte de casatorie, nici sub pseudonimul Batman.

Dă cineva mai  mult, se poate mai bine? Eu zic ca se poate.  După alegeri, portofoliul Educaţiei să-i revină PP-DD, care să-i dea fiecărui român (pe lângă alea 20 de mii de euro) şi câte 20 de diplome în alb. Să le complecteze omu’ cu ce are nevoie. Aşa, domnu’ Dănuţ!!

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by neax on 7 mai 2012 at 15:52

  Măcar Kati avea pe vremuri nişte glezne aşa fineee. Ailaltă s-a născut sarma şi a ajuns piftie.

  Răspunde

 2. bai, statul securist rezista.
  am vazut ca inlocuitorul doamnei Corina, mos Mang, ala, sau cum il cheama, a spus ca va lasa camerele video la bac.
  pe-asta-l mananca undeva.
  pai, acum e cald, e o placere sa iesi in strada.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: