Foarte simplu, foarte bun

Ce recomand eu insistent: paste cu ton, masline verzi si patrunjel.

Nu e mare lucru de povestit, e foarte comod de facut, in 7-8 minute, cat fierb pastele.

Asadar –  paste de orice fel, o conserva de ton, masline verzi cu gogosar taiate feliute (rosul gogsarilor da bine si la ochi, in atata alb si verde), poate 2-3  capere, branza rasa (din aceea pentru paste, sa gaseste la pungute, gata rasa ). Doua fire de ulei de masline si, daca vreti, un praf de boia iute/dulce, asa, mai mult de kiki. Sau niste fulgi de ardei iute.

Deasupra, la final, mult patrunjel proaspat.  E soft, lejer, de vara. Foarte bun.

Acum mergeţi de vă răsfăţaţi iubitele cu acest preparat delicios, capabil să satisfacă şi cele mai rafinate gusturi.

Poza este luata de pe sfizi.com si aduce de departe cu ce mi-a iesit mie. Pana sa ma dezmeticesc  sa fac o poza artistica, deja contemplam trist farfuria, cu gandul ca trebuia sa fi facut mai mult. 

Anunțuri

6 responses to this post.

  1. Posted by inlarg on 15 Mai 2012 at 21:50

    pacat ca nu ai facut poza, poate data viitoare

    inca o reteta usor de preparat

    – paste (tagliatelle)
    – o cutie smantana dulce pentru gatit, grasime 15 %
    – somon afumat, taiat cubulete
    – patrunjel
    – parmezan ras

    Intr-o tigaie se incalzeste smantana dulce (4-5 minute), nu trebuie sa fiarba, se incorporeaza somonul, patrunjelul, apoi pastele fierte si scurse, se omogenizeaza totul pe foc, se presara si gata 🙂

    Răspunde

    • mmmm, pare foarte misto, parmezan, samntana, peste afumat. dar patrunjelul n-ar da mai bine proaspat, la final?

      a propos de peste afumat, noi mai facem icre cu peste afumat (macrou, cred).
      pe felii de paine prajita, deasupra cu ceapa verde tocata fin si zeama de lamaie. este demential.

      Răspunde

      • Posted by inlarg on 16 Mai 2012 at 10:00

        ba da, se poate pune si la final patrunjelul proaspat, oricum nu se tine mult pe foc odata omogenizate:)

        pe felii de paine prajita in cuptor, stropita cu ulei de masline, pun rosii amestecate cu sare, piper, lamaie si ansoa, in prealabil se pot unge feliile cu putin unt, nu e obligatoriu, dupa gust

        sau

        tot pe felii de paine prajita, pasta de avocado (se face o pasta in blender din 1 avocado cu 2-3 linguri pasta de susan, 2 linguri ulei de masline si suc de lamaie) iar deasupra rosii taiate marunt, cu sare si piper.

        Răspunde

  2. mm. 🙂
    aia cu rosii si ansoa la cuptor m-a zgandarit, ma duc sa vad cum smecheresc niste sensivuri.

    avocado n-am mancat niciodata, asa ca nu-mi dau seama daca ar trebui sa-mi fie pofta.
    ansoa ca ansoa, dar mie mai mult mi s-a facut posta acum de stavrizi la cuptor cu otet.
    pestisori de-aia mici, cat degetul, eviscerati si bagati cate 200 pe-o tava la cuptor. se pot hali cu tot cu oase, inmuiati, stropiti cu otet. e o nebunie.

    in rest, sa traiasca rasfatul capitalist.
    in sensul ca tocmai ne-a fost livrata si montata butelia de aragaz, se terminase la mijlocul borsului de oase (e number one in lista mea de borsuri/supe/ciorbe).
    altfel, daca nu gasesc firma asta, trebuia sa ma smulg de-aici, sa car butelii in ploaie si sa murdaresc huse de masina.

    Răspunde

  3. Posted by inlarg on 16 Mai 2012 at 10:49

    pai si reteta de bors unde e? ma pot uita in oala?:))
    bine, saptamana viitoare poate iti scriu aici o reteta de zacusca de peste, sunt cam in contratimp zilele astea, plus ca plec in we.

    Răspunde

    • reteta de bors cred ca o sa aiba un post separat, ca sa-i arat toata consideratiunea mea.
      asteptam reteta de zacusca. DE PESTE? sunt foarte curios ce si cum.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: