Mic ghid de analiză politică

Căderea neaşteptată a guvernării portocalii a produs, pe lângă suflul de uşurare al populaţiei şi speculaţii legate de realităţile politice aflate în spatele acestui episod.

Unii analişti au avansat ipoteza că a fost vorba de o cădere controlată, de o ieşire premeditată de la putere, mascată sub o moţiune de cenzură reuşită a opoziţiei. În acest context, acuzaţiile furibunde ale şefului PDL, Emil Boc, la adresa minorităţilor naţionale „trădătoare” , par că au rolul de a ascunde o înţelegere secretă.

De ce şi-ar fi dorit PDL să iasă de la guvernare cu câteva luni înainte de alegeri? A pierdut, în acest fel, avantajul organizării şi controlării scrutinului: de la autobuzele electorale tolerate de un MAI condus de PDL, până la infuzia de alocaţii bugetare de campanie, pentru localităţile vizate de către democrat-liberali.

Cu toate acestea, strategii PDL au considerat că rocada este de preferat, pentru că USL, ajunsă brusc la guvernare, se va eroda puternic în puţinul timp rămas până la alegerile parlamentare, din cauza aşteptărilor populare aflate în contradicţie flagrantă cu posibilităţile economiei. PDL speră să obţină în acest fel, pe greşeala adversarului, nişte puncte electorale pe care nu avea cum să le mai câştige dacă rămânea la guvernare.

Evoluţia percepţiei USL în rândul cetăţenilor „înainte” şi „după” a fost redată în graficul de mai jos, care înlocuieşte clasicele tabele sau „plăcinte”:

Părerea aproape unanimă a politologilor este că strategia a fost pusă la cale în laboratoarele de la Cotroceni. Contactat de jurnalişti pentru a comenta această ipoteză, patronul spiritual al PDL a refuzat să facă orice declaraţie, însă camerele de luat vederi au surprins următoarea reacţie a domnului preşedinte:

NOU !!! Fă-te patron de institut de studii politice! Mănâncă şi tu căcat la TV!! Ia-ţi o secretară panaramă!! BONUS special, dacă seamănă cu Mihaela Rădulescu în perioada de ucenicie  la Şcoala de Blowjob şi Bune Maniere Politice „Dan Iosif” !! Pupă puterea în cur, ca să primeşti fonduri şi alocaţii bugetare!! Vinde-ţi sufletul unor firme otrăvitoare, ca să mergi în concediu la all inclusive!! Fă-ţi numele de ocară pentru trei generaţii, ca să fii nominalizat într-un viitor guvern!! Stai şi tu capră la un borfaş cu bani şi mustaţă sură, ca să ai emisiune şi ziar!! Nu fi prost!! TOTUL este posibil acum cu acest instrument de analiză şi prognoză ABSOLUT GRATUIT:

http://cartoon.pho.to/

Succes!! Să ne faci cu mâna la televizor!

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by depemures on 15 mai 2012 at 7:19

  Buna ziua, va rog buton de vot ! Multumesc.

  PS butonul de vot nu necesita cheltuieli neprevazute,n`asha?

  Răspunde

  • Buna ziua!
   Habar n-am cum se fabrica butonul de vot. Vad ca am butoane de like de la WordPress, dar buton de vot nu stiu cum sa bag. O sa intreb si eu pe cineva priceput.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: