Taxa pe Elodia

Poliţiştii de frontieră, împreună cu vameşii din Portul Agigea, au descoperit astăzi  într-un container 10 mii de pachete cu şaorme cu de toate. Marfa de contrabandă venea din Turcia şi era ascunsă după baloţi cu mingi de plajă şi pantofi sport damă.

Contrabanda cu produse fast-food a explodat, pe modelul celei cu tutun, după ce ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a introdus taxa pe fast-food.

Copleşiţi de volumul de muncă, vameşii apelează la pensionari, în cadrul unui program guvernamental care a stârnit la început controverse puternice. Bătrânii au fost cooptaţi pentru a depista mirosul de mâncare din miile de containere care ajung săptămânal  în punctele de trecere a frontierei. Neobişnuita colaborare  este deosebit de avantajoasă pentru seniorii cetăţii, ei fiind răsplătiţi cu o parte din captură. Cum-necum, traiul lor s-a îmbunătăţit, după ce s-a întors domnul Iliescu.

„Plus că au din nou sentimentul utilităţii, le redăm demnitatea şi exploatăm  pozitiv înclinaţia securistică şi inchizitorie a bătrânilor”, este de părere unul dintre angajaţii Vămii.

„Contrabandiştii sunt daţi dracu’, de la o vreme aduc şaormele demontate, fără usturoi, ca să îi pună în dificultate pe bătrâni. Sau altă şemcherie pe care o mai fac nenorociţii este să aducă containerele în vamă la o zi-două după ce se dau pensiile, că atunci colaboratorii noştri nu mai sunt chiar aşa lihniţi şi le scade şi simţul mirosului.”

Zonele din fiecare oraş, cunoscute pentru comerţul cu telefoane furate, chitanţe sau ţigări de contrabandă, au de acum în ofertă şi hamburger fără timbru. Pentru că provenienţa cărnii tocate nu poate fi verificată, hamburgerul de pe stradă a fost botezat cu circumspecţie şi afecţiune „Elodia”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: