Jurnalistele care folosesc mucii ca aditiv în fasolică

În Evenimentul Zilei de astăzi, o doamnă jurnalist  ne vorbeşte despre Adolescentele care folosesc avortul ca mijloc de contracepţie.

Eu aştept şi următoarele titluri:  „Politicienii care fură pe faţă milioane de euro, ca să nu fie bănuiţi că îşi fac piaţa cu maşinile de serviciu”. Sau „Femeile care devin actriţe porno, ca să nu creadă lumea că  ar fi  nişte materialiste care s-ar mărita pe interes”.  Şi „Mihai Morar, care ciordeşte poante de pe net în văzul lumii, ca să nu lase impresia că este un tălâmb lipsit de umor”.

Avortul, ca mijloc de contracepţie?! Iniţial, am crezut că jurnalista şi-a pierdut capul între figurile de stil căutate pentru titlu. O scăpare. Apoi, am văzut că ne vorbeşte despre situaţia din Wales. O fi un fel de judeţ, sau un oraş mai mic din Anglia.  Că nu se precizează clar în articolul din Daily Mail, de unde este preluată ştirea. Wales scrie acolo, Wales rămâne şi-n traducerea noastră.

Asta nu mai e scăpare, doamna nu ştie că Wales este Ţara Galilor. Şi copiază fără să gândească tot ce debitează autoarea articolului original.

Face ziarista britanică o gafă,  gafa rămâne şi la traducere în limba română. Latest figures suggest many girls are using abortion as a form of contraception.  Ladies, please. Şi în engleză, şi în română, „contracepţie” şi „avort” au aceleaşi înţelesuri, nu poţi împiedica apariţia sarcinii înlăturând o sarcină deja existentă.

Dincolo de gafele astea, treaba e nasoală. O grămadă de adolescente britanice avortează ca la balamuc. De ceeee? Pai, iată de ce: UK teenage girls ‘worst drunks’.

Însă lucrurile pot evolua în bine. Eu cred că deschiderea societăţii engleze către multiculturalism , combinată cu mobilitatea crescândă a populaţiei europene, va duce în timp la diminuarea numărului de avorturi la adolescentele din UK.  Dar o să creşte proporţional numărul dă nunţi cu mirese borţoase dă 12 ani, I would eat yours!

Later edit. EVZ recuperează la interviul fără menajamente cu măturoiul puturos care şi-a găsit şi el serviciu pe la 40 de ani. De fapt, nu şi-a găsit, ci i s-a dat. Oare primeşte şi el salariu, sau direct pensie?

Despre Mircea Badea înţeleg de ce nu se mută de la părinţi: are în fişa postului să mănânce rahat ca la mama acasă. Dar Remus? Bine, bullshit consumă şi Remus, e freelancer.  Dar, să nu te mai vezi de păr şi să urli din camera ta de licean, bagat pe jumate în şifonier,  „Maamăăă, vezi că nu mai am chiloţi, pune şi matale maşina. …” WTF, Remuse?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: