Mister pe faleză

În seara asta ni s-a întâmplat o chestie cu o aură aşeaaa, misterioasă, plină de semnificaţii ascunse, ca nişte cărţi de tarot. Atmosferă de Carnivale, dacă reţineţi dumneavoastră minte serialul spooky de la HBO.

Cum facem deseori în serile toride de vară, am mers la o terasă de lângă Cazino, pe faleză. Mesele sunt amplasate deasupra mării, suflă o briză uşoară, se văd luminiţele vapoarelor din rada exterioară a portului, fantoma albă a Cazinoului părăginit. Când răsare luna dinspre turci şi e senin, e foarte mişto, marea clipoceşte cu zig-zaguri aurii, foşşş-foşşş, fac valurile, e răcoare şi plăcut şi bine.

Radem  câte o bere, râdem de diverse personaje ieşite la promenadă şi  ţuşti, acasă. Câteodată, mai ciugulim câte ceva. Au o saramură foarte bună, dar care, odată, i-a stricat concediul unui prieten. A comandat, săracul,  saramură, la recomandarea mea şi s-a cufurit groaznic, a stat 2 zile în cameră la Nisipurile de Aur, cu frisoane. Dar, de bună, a zis că a fost foarte bună.

În seara asta, la o masă situată la câţiva metri de noi, un grup cu nişte copilaşi de 2-3 anişori, foarte drăgălaşi, care  fugeau şi ei printre mese. Cam nepotrivită ora pentru copii, dar, nah, ne gândeam că părinţii n-au cu cine să-i lase acasă şi vor şi ei să mai iasă la un suc, seara. Ok.

Printre copilaşi era şi o mogâldeaţă de fetiţă cucuiată, cu o rochiţă lungă şi cu lăbuţele goale, lipăia ca o răţuşcă pe mozaicul spart de pe faleză. La un moment dat,  se ciuceşte, cu rochiţa ridicată şi începe să studieze foarte atent ceva de pe jos. Nu vedeam clar ce, pentru că se aşezase în penumbra unor mese, iar de deasupra, din spate,  ne orbea un felinar.

O urmăream şi eu, şi soţia. Deodată, ceva îmi atrage atenţia. Îi zic soţiei. Ne încruntăm şi  mijim ochii, să păcălim lumina puternică.  „Asta s-a cacarisit?!”, repet eu, neîncrezător. Soţia tace şi sfredeleşte spaţiul cu ochii, ca un lunetist care nu vrea să-şi piardă concentrarea.

Răspunsul vine imediat de la mămica prinţesei, care dă fuga cu un şerveţel,  şterge rapid odoraşul la fund  şi culege răhăţelul cu acelaşi şerveţel, ca după un cuţu. Pesemne fetiţa nu avea nici pamperşi, nici nimic, soţia crede că fusese luată mai devreme direct de pe plajă.

O chelneriţă o dojeneşte pe mămică – ce dacă e copil, unii oameni mănâncă.

În acelaşi timp, din apele negre tocmai scotea capul o lună roşie, incandescentă, cum nu ţin minte să fi văzut vreodată.

Aşadar, ştie cineva ce înseamnă dacă îţi ies la drum de seară Fetiţă Adorabilă Căcându-se şi Lună Plină Sângerie?

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by neax on 7 iulie 2012 at 6:38

  Da, ştiu eu. Înseamnă că ţi se cacă în cap Cătălin Voicu

  Răspunde

  • şi mie mi s-a părut culmea indecentei.
   gunoiul ala obez, reprezentantul democratiei parlamentare, vota impotriva dictaturii, in interesul poporului.

   eh, n-am vrut sa incarc textul, dar, dupa ce s-a mai ridicat pe cer, luna s-a facut mare si portocalie. poate e de bine! 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: