Dorel şi Eustaţiu

După ce Băsescu a câştigat al doilea mandat datorită voturilor din diaspora, Crinel şi alţi ticăloşi din presă au început să cânte acelaşi referen cretin – românii de afară să nu mai voteze. Sub diferite pretexte.

Postia asta a fost preluată papagaliceşte şi de nişte amici, care îmi spuneau, relativ recent, că instalatorul Dorel de la Spania sau studentul olimpic Eustaţiu de la Oxford nu mai ştiu ei ce se petrece în ţară, sau nu-i mai interesează, deci, să nu mai aibă drept de vot.

Asta e o tâmpenie păguboasă, născută din resentimentele lor de pesedişti supăraţi. Evident că ăia nu sunt rupţi total de ţară, au rude, au vacanţe, au internet, au posturi TV pentru diaspora, iar faptul că votează este dovada în sine că îi interesează.

În plus, băi, băieţi,  credeţi că turmele sărace şi modeste intelectual din fundul Moldovei sau Olteniei votează în cunoştinţă de cauză? Toţi ăia care cântăresc situaţia din ţară în funcţie de greutatea sacoşei electorale sunt mai în măsură să se exprime decât Dorel şi Eustaţiu,  care au apucat câţiva ani buni de stat funcţional?

Este un aport extrem de preţios votul diasporei, al acelui filon de români care a observat cum trebuie să se comporte funcţionarul de la ghişeu şi politicianul în afara campaniei, cum se sparge banu public în cea mai micuţă comună, cât de receptive sunt autorităţile la problemele comunităţii, cum poliţia nu face biznis cu  mafioţii etc.

Românii ăia ştiu ce înseamnă o ţară ca afară. Ei au rolul „pantalonarilor”, al acelor tineri care la Paris învaţă şi aduc în ţară concepţii noi, despăducheate de cutumele fanariote. Importul de idei, de competenţe, de cinste este modelul care ne-a permis să facem salturi uriaşe în istorie. Rege străin, legi străine, idei străine. Până şi acum se vorbeşte de arbitri străini pentru nenorocitul nostru de campionat de fotbal.

Deci, Dorele, Eustaţiule, vă rugăm să mergeţi neapărat la vot!

Mi-am adus aminte de discuţia asta cu amicii mei citind un articol din România Liberă .

thank you, google images

Reclame

4 responses to this post.

  1. Posted by neax on 9 august 2012 at 20:03

    Taman invers. Toţi cunoscuţii mei din străinătate, indiferent de vârstă ţară şi ocupaţie, sunt mai bine informaţi şi mai lucizi ca cei de aici. Nu gândesc cu punga de zahăr electoral, ci cu capul lor nu al lui Felix şi Ciutacu. Şi sunt mai interesaţi de viitorul ţării, nu de tâmpenii propagandistice.

    Răspunde

  2. Te rog sa ma ierti ca dau cu japca pe aici, dar nu ma pot abtine sa nu iau poza si s-o pun pe facebook. O sa dau link si cu articolul. Promit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: