De gustibus mişto de tot

Materia verde din ceaun este un fel de mâncare roman, pui cu praz. Pe cât de dubios arată, pe atât de bun este. Arată în felul ăla pentru că aşa a arătat mâncarea în Europa până în secolul al 15-lea şi chiar mai târziu, adică până ce au pătruns pe continent două alimente capabile să schimbe culoarea maroniu-verzuie a fierturilor –  roşiile şi porumbul.

Poza, la prima ediţie a Festivalului Antic de la Constanţa, din Parcul cu pini de lângă Edificiul roman cu mozaic. Foarte, foarte mişto. Costume, personaje foarte potrivite, amplasament, fierării dacice, olărit şi ţesut pentru copii, corturi, totemuri, arme, demonstraţii, haleu după reţete de două mii de ani, noaptea intre copaci, în tabăra luminată doar de torţe şi focuri de tabără, pe un fundal muzical perfect ales – harpe şi alte cele, care te băgau în atmosferă.  Mai într-o parte, tot sub copaci, nişte mese cu bere (şi mici). Am petrecut acolo o seară, iar a doua zi, veniţi la prânz, cu gândul să stăm vreo două ore, ne-am mai lăsat duşi pe la 8 seara.

Aşadar, pui cu praz şi condimente, dintre care am reţinut (sau doar ăsta ni s-a spus)  – coriandru.

Acum eu fug în bucătărie, să încerc să reproduc şmecheria asta.

PS – papiţoiul narcisist Mazăre urma să ia şi el parte la festival, însă organizatorii i-au pregătit un costum de gladiator, sau, oricum, ceva pulete de rând; vă închipuiţi că dobitocul grandoman s-a jicnit şi n-a mai apărut?

Reclame

3 responses to this post.

 1. oltenii pentru ca sunt mai neamuri cu dacii decat altii, fac si ei mancare de praz, cu pui, cu vita, cu limba de pui sau de vita, ba chiar de cand au descoperit maslinele, fac si cu masline dar trebuie sa recunosc ca nu arata atat de dubios 😛
  alte poze nu mai pui? 🙂
  PS mie tot nu mi-e clar cum de a iesit mazare si tura asta, nu de alta dar comprtamentul la care se deda nu e pe placul batranilor iar in oras n-a prea mai miscat nimic

  Răspunde

 2. 1. Orice cretin care îşi face educaţia pe stradă şi la colţul blocului se poate identifica cu Mazăre. De aia a ieşit, că sunt multe colţuri de bloc în Constanţa.
  2. Îmi zicea unul foarte serios că ştie să facă tochitură dacică. S-o fi păstrat reţeta la el în familie, pe cale orală, că nu cunosc să se fi editat Sanda Marin în limba dacă.

  Răspunde

 3. vin si alte poze mai tarziu.
  dupa primul mandat, in care a rezolvat iluminatul public si asfaltarea – chestii nemaintalnite in constanta, mazare nu a mai facut nimic serios.
  insa, in fiecare an, a gasit cate o smecherie de imagine, cu care sa ia ochii -case ieftine, cica, pentru tineri, cartiere sociale pentru parapaditi si, mai nou, subventii la caldura pentru aceiasi prapaditi, in conditiile in care constanta are aproape cel mai mare tarif la gigacalorie din tara.
  in cocktailul asta se mai adauga absenteismul de la vot al celor care l-ar putea da afara pe mazare, fidelizarea unui filon de pensionari cu pachete cu pui, cluburi ale pensionarilor cu tv si ceai moca.
  plus – o si mai mare problema – lipsa unui contracandidat credibil.
  ultima oara s-au prezentat doi hoti mai mici, dintre care unul, claudiu palaz, tocmai daduse un tun pe la agigea, castigand aiurea de la stat vreo 2,5 milioane de euro.
  de la stat, adica de la noi.
  in rest, in constanta se construieste pe fiecare centimetru patrat de spatiu verde.
  poate o sa revin pe subiectul asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: