Ce a vrut să spună poetul

În versul „Bulgăroi cu ceafa groasă”, poetul sugerează că, încă de acum un secol, bulgarii ne-o luaseră înainte. Stăteam ca proştii şi ne uitam cum se îndepărtează de noi. Ecartul nu e o chestiune recentă, de când cu turismul lor all inclusive cu parizer (probabil că şi cu turismul electoral fac treabă mai bună).

Însă acum devine şi mai vizibil. După ce ani de zile am mers umăr la umăr cu ei spre Schengen, sub privire neliniştite  şi iritate ale Europii, ete că reuşim să rămânem iar de căruţă. Preşedintele Comisie Europene, Barroso, respectiv şmecherul ăla de Portugalia, după cum îl ştie domnu’ Hrebe, a declarat că Bulgaria este pregătită să adere la Spaţiul Schengen.

Nici un cuvânt despre România, deşi cele două păduchioase ale Europei au fost menţionate mereu împreună. România rămâne repetentă, este lăsată în urmă, izolată într-un colţ, ţinută din scurt cu băţul, ca idiotul gălăgios al clasei.

Asta o să ne coste pe partea economică, dar multţi dintre compatrioţii mei sunt prea cretini ca să înţeleagă asta. Ei  sunt solitari cu clovnul securist Ghişe şi Relu „The Transformer” Fenechiu.  Mă rog.

Sper că domnul Antonescu este mulţumit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: