De naşpa

Două gunoaie vor sta câteva zeci de ani la puşcărie. Întreţinerea fiecăruia va costa câte 2500 de lei pe lună. Pentru un profesor debutant, sau pentru un medic rezident, statul român sparge mai puţin de jumătate din suma aia.

Unul dintre rebuturile pe care le vom îngrăşa în următoarele decenii (nota de plată e cam 270 de mii de euro de fiecare, do the math yourself, dacă vi se pare incredibil), dl. Pantelimon Raj,  a omorât un om şi, ieşit de la bulău după 25 de ani de îndreptare,  este suspectat acum de violarea unei tinere de 22 de ani, pe care a bătut-o până a lăsat-o în comă. Martorii spun că au găsit-o inertă, cu sânge curgându-i din urechi.

Celălalt cetăţean egal în drepturi cu noi, Nicuşor Vlad, care va beneficia moca de cele necesare traiului, este suspectat că a omorât şi violat mai multe femei. Magraonul în maieu este acuzat că a violat-o şi ucis-o pe studenta aia din Japonia, venită să predea limbi străine. Acasă la ea, Nicuşor şi Raj ar fi fost spânzuraţi.

Nu era lumea mai câştigată fără Raj şi Nicuşor? Acum o fi târziu? E corect să fiu obligat să plătesc pentru întreţinerea lor? Aşa, la cald, mă gândesc la următorul sistem: facem noi un referendum cu vot înregistrat nominal pentru astfel de cazuri şi pentru maidanezi, iar cine se pronunţă împotriva pedepsei cu moartea pentru gunoaie şi împotriva eutanasierii, preia cota de plată de la cetăţenii insensibili, pentru creşterea criminalilor şi întreţinerea câinilor sălbăticiţi.

Pe de altă parte, citeam undeva că, în ultima sută de ani, americanii au executat cam 20 de oameni nevinovaţi, din cauza unor erori judiciare. Mie mi se face părul măciucă. Cred că e un argument suficient de puternic să doreşti eliminarea pedepsei capitale.

Dar tot nu mă împac cu ideea de a plăti pentru ăia doi. Muncă silnică în condiţii grele, figurant neremunerat în platou la Dana Grecu, orice.

Cât despre justiţia japoneză, ia mai dă-o-n mă-sa. Condamnaţii la moarte stau în izolare totală, fără să cunoască data execuţiei şi o iau efectiv razna, aşteptând în fiecare zi paşii călăului pe coridor. Iar un domn de la ei,  Issei Sagawa, care a halit o fată  – culmea, sosită în Japonia ca să predea limbi străine – a scăpat de pedeapsă şi a ajuns un fel de celebritate horror. Ete mai jos şi un documentar despre dumnealui.

Mă opresc aici cu pendularea între extreme, să nu mă trezesc că vreau să fac amor cu Raj. Vinerea viitoare o să fiu mai vesel.

Reclame

6 responses to this post.

 1. Sunt total de acord cu tine. Niciodata nu am inteles de ce trebuie sa platesc eu pentru niste scursurii ale societatii si mai ales de ce aia trebuie sa o duca atat de bine cat unii oameni cinstiti nici nu viseaza. Cum o fi aia cu mancare calda de trei ori pe zi, apa cald, tv, carti, de ce? Cazma, paie, paine uscata, apa rece, ciment pe jos ce are? In plus, bonus, daca tot trebuie sa ducem in carca toate rebuturile rasei umane, aleator si cat de des posibil, le-ar prinde bine si niste sedinte de aducere aminte, adica sa primeasca acelasi tratament ca victimele lor, ori poate niste muzica psihedelica pana ii ia fratele lor dracu?
  Eu merg pe jos pentru un reverendum ca asta chiar daca se voteaza in siberia.

  Răspunde

 2. Ai trecut pe lângă oportunitate:
  O făbricuţă de mezeluri unde intră în maşina de tocat criminali, politicieni, criminali-politicieni, ziarişti de căcat, etc.
  Cu salamul din bombonel, cătălin Voicu şi alţi nicuşori, saturi madanezii din oraş şi îi cazezi în puşcăriile golite astfel.

  Răspunde

 3. Posted by neax on 16 septembrie 2012 at 7:41

  Eu visez la guşă premier şi la pastramă de Guşă.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: