Gigi Becali doesn’t get it

În urmă cu ceva ani, Gigi Becali a descins în favela Ferentari, ca să plătească factura la curent pentru tot cartieru’. După acest act de mărinimie şi calcul cinic electoral, la următoarele alegeri, Gigi a pierdut nasol, în faţa doamnei Mizil.

Acum, Gigi a dat o grămadă de bani pentru reparaţia şcolii din comuna Faraoanele, ca să aibe micuţii unde să se instruiască. Previzibil, la viitoarele alegeri, la Faraoanele, partidul lui Gigi Becali o să ia bătaie ca măgarul în pantă.

Cum crede Gigi că oamenii muncii din Ferentari doresc lumină noaptea pe străzile din cartier, mânca-ţi-aş?! Cum crede Gigi că flăcăii din Faraoanele vor şcoală şi nu Gravity Park, aşa cum a intuit domnul Radu Mazăre?!

Mai daten gatu mati bre nea Gigi ca te credeam om serios.

Există un clivaj serios între concepţiile diriguitoare ale generaţiilor din Faraoanele. Dacă membrii aflaţi la deplină maturitate ai comunităţii fac apel la valorile clasice – educaţie, şcoală, liceu, muncă –  este evident că cei care se pregătesc de preluarea ştafetei la Faraoanele privesc cu deriziune aceste principii.

Reclame

4 responses to this post.

 1. Miza nu sunt cei 200 de semi-homeleşi din Zăbrăuţi, care oricum nu au carte de identitate şi nici nu se obosesc la alegeri (totuşi cred că au votat in corpore la referendul, să-l dea jos pe chior). Ci spectatorii de la oraşe şi sate care văd gestul şi cred că ferentarienii iubesc lumina ca orbul libertatea. Şi, naivi, zic: şi ăsta io fi furat, dar măcar face şi bine la oamenii amărâţi. Şi uite-aşa, Gigi e europarlamentar, de-i plătesc telespectatorii costumul, masa caldă şi avionul.

  Răspunde

  • Şi despre domnul Radu se spune la fel. „Fură, da şi face!”. Eu aş vrea să aud
   „Fură, dar şi face puşcărie!”.

   Deci, Zăbrăuţi, nu Ferentari. Nu ştiu, nu mă priep, nu-s din localitate. Dar m-am uitat pe Google Images şi am ajuns la concluzia că poate să rămână foarte bine şi Ferentari. 🙂

   Răspunde

   • Da, simt că n-am aer când aud asta. Aş da cu parul, dar mă bagă la ucidere de cumnat.
    Ferentari e un cartier (probabil şi o stradă, nimeni n-a fost acolo şi s-a întors ca să povestească). Zăbrăuţi e o stradă, un fel de rizort cu super all-included: curent şi cazare gratis, droguri, fete. Acum câţiva ani se putea trece de pe balconul unui bloc, la et. 1, în balconul blocului alăturat călcând pe muntele de gunoaie dintre blocuri. Nu e glumă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: