Today was a fine day for Justice

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa funcţionează fix lângă sediul PSD. Pare o aluzie evidentă, o încercare de intimidare din partea hoardelor portocalii.

Hai, să-l scoţi pe „Traian” din imn – de două ori – asta i se poate întâmpla orişicui. Dar să-i faci tu pe oamenii ăia de la PSD să meargă zilnic la serviciu cu gândul că, oricând, un procuror nebun poate trece aleea în papuci de casă până la ei – asta mi se pare o căcănărie premeditată şi sadică. Ţin minte că la Braşov am mai văzut aşa ceva, la grădina zoologică, unde nişte capre în depresie cronică, probabil, erau vecine cu un tigru deosebit de stinky şi cu nişte lei cu gura mare.

În holişorul pătrat al Parchetului stau cam fierte, pe scaune şi în picioare, vreo 10-15 persoane care, la prima vedere,   cunosc fiecare cam tot atâtea cuvinte. Bărbaţi bătrâiori şi sfrijiţi, doamne de toate vârstele, unele, arhetipul vânzătoarei slabe moarte dintre rafturi, hămălite până la epuizare, altele, efigia vânzătoarei grase de smântână din Piaţa Griviţei. Şed cu mâinile împreunate şi frământate în poală. Alea slabe, cu umerii înguşti şi adunaţi în faţă, pe sub jacheţele, alea grase, cu ele de-abia împreunate pe sub ţâţele uriaşe, acoperite de ilice.

Se şuşoteşte, se spionează vecinii cu interes şi teamă. Din când în când, discuţiile cunosc nişte răbufniri cu voce joasă. „Da’ ce?! Eete na!”. Pare că cineva îşi face curaj.

Situaţia se animă brusc când o doamnă, profitând de lipsa de organizare a veteranilor holului, sare rândul şi o zbugheşte pe uşa deschisă de un procuror  care întrebase cine urmează. Indignare generală. „Domnu’ şef, ia faceţi ordine aici, că, uite…!”. Domnu’ şef, un jandarm tânăr cât malul, îşi face apariţia precipitat, dar tardiv. Parşiva dispăruse pe culoare şi, probabil, deja era la al doilea „Nu, să moare copiii mei!!”.

Tocmai când începusem să transpir de plictiseală şi de cald, uşa se deschide din nou şi o doamnă procuror îmi rosteşte numele.  Aşa da! Nimeni nu se uită câş, scap de oprobiul public. Ordinea este restabilită, iar eu intru cu procuroarea în sala de şedinţe.

La o masă mare, ovală, pe lângă vrafuri de dosare şi hârtii, tăvi cu cafele, ape şi sucuri, stau 7-8 procurori, fiecare cu câte un cetăţean lângă.

Mi se arată şi mie un dosar cu liste. Dobitocul care îmi falsificase semnătura la referendum utilizase cam aceeaşi măzgăleală de mai multe ori consecutiv, o dată pentru mine, iar restul, pentru familie – părinţi, fraţi, surori etc. Nici măcar nu se chinuise să o modifice. Aşa l-au prins pe cretin, au luat la ochi, pagină cu pagină, fiecare dosar cu liste. Procuroarea e epuizată, îi spune unei colege că îi este rău fizic. O cred. Ea şi colegii ei nu pot să ignore semnăturile a 7,4 milioane de români.

Jur pe Biblie cu o voce uşor răguşită de emoţie şi, din acelaşi motiv, dictez adresa greşit.

La plecare, procuroarea mă conduce spre uşă. Mă întorc din mers să întreb dacă au găsit multe cazuri de felul asta şi o surprind trăgându-şi, tot din mers, ciorapii dasupra genunchiului. „Sunt destul de multe. Pe străzile unde s-a votat mai mult găsim încă pe atatea semnături false”.

În maşină aud că procurorii DNA l-au reţinut pe primarul din Năvodari, Nicuşor Matei, pentru nenorociri cu nişte terenuri, şpagă, dosare penale. Nasol, să ai tu 40 de hectare de teren intravilan pe malul mării, să ai televiziune, pepinieră de hiene de presă şi curvet de consum, să câştigi în vară alegerile cu 70%, să te visezi viitorul Radu Mazăre  şi, deodată, să te pomeneşti că te aşteaptă 4-5 ani de blogăreală şi cantonament.

Dar, mai multe despre Nicolae Matei, într-un episod viitor, dedicat de doamna Lucia Hossu Longin martirilor-eroi ai luptei împotriva ciumei oranj din Justiţie.

Reclame

3 responses to this post.

 1. „completurile de judecata”. ce tarfa proasta, cretina si sinistra! ii „paie” rau.

  Răspunde

 2. Posted by neax on 16 noiembrie 2012 at 9:50

  Am mai zis-o. Longin merită un târnăcop în botul cu care şi-a bătut joc de victimele comunismului şi de cele ale capitalismului tip Năstase.

  Răspunde

 3. face parte din comisia care triaza angajatii tvr dupa chipul si asemanarea antenelor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: